• Post Thumb

Порадити ГДЗ у спільнотах:

Виберіть наступне рішення:

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1(А). МІКРОСКОПІЧНА БУДОВА КІСТКОВОЇ ТА ХРЯЩОВОЇ ТКАНИН ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1(Б). МІКРОСКОПІЧНА БУДОВА М'ЯЗОВОЇ ТКАНИНИ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №2. ВТОМА У РАЗІ СТАТИЧНОГО І ДИНАМІЧНОГО НАВАНТАЖЕНЬ. ВПЛИВ РИТМУ І НАВАНТАЖЕННЯ НА РОЗВИТОК ВТОМИ ПРАКТИЧНА РОБОТА №1. БУДОВА СУГЛОБІВ, ДОПОМОГА ПРИ УШКОДЖЕННЯХ ОПОРНО-РУХОВОЇ СИСТЕМИ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №3. МІКРОСКОПІЧНА БУДОВА КРОВІ ЛЮДИНИ ПРАКТИЧНА РОБОТА №2. ВИМІРЮВАННЯ ЧАСТОТИ СЕРЦЕВИХ СКОРОЧЕНЬ І АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ ПРАКТИЧНА РОБОТА №3. РЕАКЦІЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ НА ДОЗОВАНЕ НАВАНТАЖЕННЯ ПРАКТИЧНА РОБОТА №4. ВИВЧЕННЯ КРОВООБІГУ. ЗМІНИ В ТКАНИНАХ У РАЗІ ПОРУШЕННЯ КРОВООБІГУ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №4. ДІЯ ФЕРМЕНТІВ СЛИНИ НА КРОХМАЛЬ ПРАКТИЧНА РОБОТА №5. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ВИМІРИ ПРАКТИЧНА РОБОТА №6. АНАЛІЗ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ЗА ДОБУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ ЙОГО НОРМАМ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №5. БУДОВА ШКІРИ, НІГТЯ, ВОЛОСИНИ (МАКРОСКОПІЧНА І МІКРОСКОПІЧНА) ПРАКТИЧНА РОБОТА №7. ВИМІРЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ ТІЛА У ПАХВОВІЙ ЯМЦІ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №6. БУДОВА ГОЛОВНОГО МОЗКУ ЛЮДИНИ (ВИВЧЕННЯ ЗА МУЛЯЖАМИ, МОДЕЛЯМИ) ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №7. ВИЗНАЧЕННЯ АКОМОДАЦІЇ ОКА, РЕАКЦІЇ ЗІНИЦЬ НА СВІТЛО ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №8. ВИЯВЛЕННЯ СЛІПОЇ ПЛЯМИ НА СІТКІВЦІ ОКА ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №9. ВИМІРЮВАННЯ ПОРОГА СЛУХОВОЇ ЧУТЛИВОСТІ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №10. БЕЗУМОВНІ Й УМОВНІ РЕФЛЕКСИ ЛЮДИНИ ПРАКТИЧНА РОБОТА №8. ДОСЛІДЖЕННЯ РІЗНИХ ВИДІВ ПАМ'ЯТІ ПРАКТИЧНА РОБОТА №9. ВИЗНАЧЕННЯ ТИПУ ТЕМПЕРАМЕНТУ (ДОДАТОК 5) ПРАКТИЧНА РОБОТА №10. ВИЯВЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНИХ СХИЛЬНОСТЕЙ

Розпізнання тексту ГДЗ що на зображені:

ПРАКТИЧНА РОБОТА №6
АНАЛІЗ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ЗА ДОБУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ ЙОГО НОРМАМ
Обладнання та матеріали: мікрокаль- І 2. Визначте свій індивідуальний харчоІ
кулятор, таблиці хімічного складу І вий раціон Іцодо вмісту білків, жирів, харчових продуктів та їх калорійності І вуглеводів.
(додаток 3). І 3. Знаючи масу і вік, розрахуйте не-
ХІД РОБОТИ
І обхідну кількість енергії (у кДж), яка
І міститься у визначеній вами кількості
І
1. Склздіть індивідуальний розпорядок І білків, жирів, вуглеводів. дня і підрахуйте енергетичні витрати І 4. Знайдіть різницю між надходженням свого організму.
І
І і витратою енергії.
5. Зробіть висновки. І проміжні продукти обміну, шкідливі
І
ВИКРНАННії РОВО ї И І длл о ніз У і наса еРед д п
І чіпки. Надмірна маса тіла (ожиріння)
Важливим принципом раціонально- І негативно впливає на роботу підшлунІ
харчування є Дотримання енер І кової залози, що з часом призводить
гетичного балансУ організму> тобто І до виникнення цукрового діабету
І
кількість енергії, Яка надхолить До І і серцево-судинних розладів.
організму з їжею, має відповідати І
його енергетичним витратам. Коли І ВитРата внвРгії залежне від навантаенергетичні витрати менші, ніж кіль І жвннл за 1 годину на 1 кг маси тіла
І
кість енергії в їжі, що споживається, І Вид діяльності Енвргетичзростає маса тіла переважно за раху- І ні витранок жирової тканини.
І
ти (нДж)
Раціональним харчування буде тільки І
тоді, коли до організму з харчовими І Читання, писання та
продуктами надходитимуть усі поживні І
речовини, вітаміни та мінеральні солі І
в кількостях, необхідних для його нор- І Прогулянка, ходьба 11,7
мальної життєдіяльності.
Гімнастика, легка фі- Потреба людини в поживних речовинах І
зична праця Е
визначається її масою, віком і рівнем І
І
рухової активності. Чим менший вік, І Важка атлетика, важка 23,0
тим більше білка необхідно на 1кг І фізична праця
І
маси тіла. Сніланок має бУти поживним І Ле о я об а 18 5
\
і містити не менше 25% добового ра- І
ціону, обід 35%, підвечірок 20% І Спокійне сидіннл 5,9
і вечеРЯ вЂ” 20',Уо доб~~о~~ Рац1оиу ' Стояння спів 84
І
>
Важливо, щоб у добовому раціоні було І
досить овочів, які містять клітковину. І
Клітковина хоч і не перетравлюється,
але належить до так званих баластних І Катання на лижах, ков- 23,0
речовин, які сприяють руховій актив- І занах
І
пості шлунково-кишкового тракту. І
Біг (8 км/год)
Відсутність їх у їжі спричиняє по- '
І
слаблення тонусу товстого кишечни- І Сон і стан спокою 4,2
ка, закрепи.
І
у горизонтальному поНаповнюючи шлунок, клітковина ство- І ложенні
рює відчуття насичення (ситості).
>
І
М ясні и рибні страви рекомевдується І примітка. Наприклад, вид діяльспоживати в першій половині дня. Бони ' пості — гімнастика. 3 таблиці візьІ
містять речовини, які збуджують нерво- І міть дані щодо енергетичних витрат
ву систему. Для вечері кращі молочні І під час гімнастики (15,2 кДж) і помта овочеві страви. ножте на час, протягом якого тривала
Харчування має бути повноцінним І ця вправа (0,25 год), одержите резульІ
і достатнім. тат — 3,8 кДж за годину на 1 кг маси.
Недостатнє харчування (особливо веста- І Повну витрату енергії за видом діяльІ
ча білків) призводить до зменшення І пості можна визначити, помноживши
м'язової маси, і зокрема м'язів серця, І одержаний добуток на показник своєї
затримує ріст і розвиток, знижує імуні- І маси, наприклад 3,8 х 50 =- 190 кДж.
І
тет, що сприяє збільшенню частоти І Ґ1овну витрату енергії за добу можна
І
інфекціиних хвороб. І визначити рацІональніше: всі показНадмірне харчування теж негативно І ники енергетичних витрат за 1 год на
впливає на організм людини. У разі ' 1 кг маси скласти і одержану суму
І
надмірного вживання їжі утворюються І помножити на масу тіла.
Орієнтовний розпорядок дня
Вид діяльності Ваш вид Трава- Витрати Повна
діяльності лість енергії витрата
роботи за 1 год енергії
і'год) на 1 кг маси і1 кДж)
і'кДж) при масі
БО кг Гімнастика Гімнастика 0,25 15,2 х 0,25
= 3,8 Умивання, Умивання, 0,5 12,5х0,5= одягання одягання 6,25 Їда (сніданок, обід, Їда (сніданок, обід, 1,0 8,3 вечеря) вечеря)
Дорога до школи Дорога до школи 1,0 11,7 і у зворотному на- і у зворотному напрямку прямку
Заняття в школі Заняття в школі 6,0 6,3 х 6 = 37,8 Прогулянка Прогулянка 1,0 11,7 Підготовка уроків Підготовка уроків 3,0 6,3 х 3 = 18,9 Легка домашня Легка домашня ро- 0,5 18,5 х 0,5 робота бета =9,25 Читання книжок, Читання книжок, 1,75 5,9 х 1,75 перегляд телепе- перегляд телепе- =10,33 редач редач
Сон Сон 9,0 4,2х9=37,8 Усього Усього 24,0 155,83 7791,5
Вміст білків, жирів, вуглеводів у деяких продуктах харчування
та їх енергетична цінність і'у 100 г продукту)
Вміст і'%) ЕнергетичПродукти на цінність
бі лкі в жирів вуглеводів ~кД Хліб пшеничний 10,5 1,0 70,4 838 Хліб житній 4,8 0,8 40,2 787 Манна та інші пшеничн1 крупи 8,0 0,8 73,6 1433 Гречана крупа 8,0 1,6 64,4 1304 рис 6,5 1,2 61,1 1391 Вівсяні крупи 9,1 4,9 61,1 1400 Макаронні вироби 10,4 1,1 69,7 1405 Молоко 2,8 3,2 4,73 247 Кефір 2,8 2,5 222 Сметана 2,8 3,2 1039 Масло — 72,8 3200

Д~~іст ( ,~ ЕнергетичПродукти на цінність
білків жирі в вуглеводі в (кдж) Свинина 16,5 21,5 1123 Яловичина 18„0 10,5 717 Курятина 20,3 13,1 859 Сосиски 12,4 19,4 976 Картопля 1,3 14,0. 569 Буряк 1,3 8,0 536 Морква 1,3 6,0 502 Яблука 0,4 — 15,0 570 Груші 0„6 12,0 515 Співвідношення білків„жирів та вугле- І (100 г), яблука (100 г), гречану крупу водів повинно бути 1:1:4. (50 г), масло (20 г), хліб пшеничний
І
Необхідна кількість білків на добу І (20 г), буряк (100 г), манну крупу (50 г) складає 66 г, жирів — ІЗ г, вугле- І та молоко (300 г). У цьому раціоні частІ
водів — 318 г. Добова потреба в енергії із І ка білків складає 18%, жирів — 19%, середньою фізичною активністю складас вуглеводів — 64%. Ці показники впиІ
2200 ккал на добу. І суються у співвідношення 1:1:4.
Розглянемо харчовий раціон дівчини, І Енергетична цінність цього рацюпу масо тіла якої 50кг. Добова витрата І складає 8775 кДж. Л відповідно до енергії складає 7791,5 кДж. розпорядку дня ця людина потребує Напрнклад, дівчина за добу з' їла кар- І лише 7792 кДж. Таким чином, дівчині топлю (200 г), сосиски (100 г), грушІ І необхідна рооити трохп більше фізичІ
(100 г), свинину (100 г), макарони І них навантажень за добу.