• Post Thumb

Порадити ГДЗ у спільнотах:

Виберіть наступне рішення:

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1. МІКРОСКОПІЧНА БУДОВА КІСТКОВОЇ, ХРЯЩОВОЇ ТА М'ЯЗОВОЇ ТКАНИН ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №2. ВТОМА ЗА СТАТИЧНОГО Й ДИНАМІЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ. ВПЛИВ РИТМУ Й НАВАНТАЖЕННЯ НА РОЗВИТОК ВТОМИ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №3. МІКРОСКОПІЧНА БУДОВА КРОВІ ЛЮДИНИ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №4. ДІЯ ФЕРМЕНТІВ СЛИНИ НА КРОХМАЛЬ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №5. БУДОВА ШКІРИ, НІГТЯ, ВОЛОСИНИ (МІКРОСКОПІЧНА Й МАКРОСКОПІЧНА) ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №6. БУДОВА ГОЛОВНОГО МОЗКУ ЛЮДИНИ (ВИВЧЕННЯ ЗА МУЛЯЖАМИ, МОДЕЛЯМИ ТА ВОЛОГИМИ І ПЛАСТИНЧАСТИМИ ПРЕПАРАТАМИ) ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №7. ВИЗНАЧЕННЯ АКОМОДАЦІЇ ОКА, РЕАКЦІЇ ЗІНИЦЬ НА СВІТЛО ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №8. ВИЯВЛЕННЯ СЛІПОЇ ПЛЯМИ НА СІТКІВЦІ ОКА ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №9. ВИМІРЮВАННЯ ПОРОГА СЛУХОВОЇ ЧУТЛИВОСТІ ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №10. БЕЗУМОВНІ Й УМОВНІ РЕФЛЕКСИ ЛЮДИНИ ПРАКТИЧНА РОБОТА №1. БУДОВА СУГЛОБІВ. ДОПОМОГА ПРИ УШКОДЖЕННЯХ ОПОРНО-РУХОВОЇ СИСТЕМИ ПРАКТИЧНА РОБОТА №2. ВИМІРЮВАННЯ ЧАСТОТИ СЕРЦЕВИХ СКОРОЧЕНЬ (ЧСС) І АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ (АТ) ПРАКТИЧНА РОБОТА №3. РЕАКЦІЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ НА ДОЗОВАНЕ НАВАНТАЖЕННЯ ПРАКТИЧНА РОБОТА №4. ВИВЧЕННЯ КРОВООБІГУ. ЗМІНИ В ТКАНИНАХ ПРИ ПОРУШЕННІ КРОВООБІГУ ПРАКТИЧНА РОБОТА №5. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ВИМІРИ ПРАКТИЧНА РОБОТА №6. АНАЛІЗ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ЗА ДОБУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ ЙОГО НОРМАМ ПРАКТИЧНА РОБОТА №7. ВИМІРЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ ТІЛА В ПАХВОВІЙ ДІЛЯНЦІ ПРАКТИЧНА РОБОТА №8. ДОСЛІДЖЕННЯ РІЗНИХ ВИДІВ ПАМ'ЯТІ ПРАКТИЧНА РОБОТА №9. ВИЗНАЧЕННЯ ТИПУ ТЕМПЕРАМЕНТУ ПРАКТИЧНА РОБОТА №10. ВИЯВЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНИХ СХИЛЬНОСТЕЙ

Розпізнання тексту ГДЗ що на зображені:

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №4
ДІЯ ФЕРМЕНТІВ СЛИНИ НА КРОХМАЛЬ.
МЕТА: дослідити вплив ферментів І ХІД РОБОТИ
І
слини на крохмаль та Умови протіканнЯ І Иаповніть пробірки речовинами (по цього процесу. 1 мл) за схемою, як це зазначено ОБЛАДНАННЯ: 4 пробірки, штатив, І в таблиці
крохмальний клейстер, хлоридна кис- І 2. Перевірте за допомогою лакмусового лота, лакмус, хімічний стакан, кубики І паперу реакцію середовища в кожній з
І
льоду, розчин иоду, піпетка, водяна І пробірок. Запишіть результати у відбаня, термометр. І повідну графу таблиці.
Нагрійте воду для водяної бані їдо І У якій із пробірок забарвлення відріз- 37' С) і поставте туди пробірки 1, 3, 4. І няється від типового фіолетового?
І
У хімічний стакан налийте холодної І Чому?
води, поклздіть туди декілька кубиків Зробіть висновок: чи впливають ферІ
І
льоду й помістіть у стакан пробірку 2. І менти слини на крохмаль; за яких Через 15-20 хв додайте в кожну з ' умов відбувається процес розщеплення
І
пробірок по 2-3 краплі розчину йоду. І крохмалю?
Л.' пробі рки Вмі ст Температу- Реакція Висновки
пробірки ра, С середови ща
1 крохмаль + 37
+ слина
2 крохмаль + О
+ слина
3 крохмаль + 37
+ слина + НСЇ
4 крохмаль + 37
+ вода
ВИКОНАННЯ РОБОТИ Вони розщеплюють складні вуглеводи
І
Травлення починається в ротовій по- І (крохмаль, глікоген) До простіших
І
рожнині. Тут відбу . Ься визначення І і часткове До глюкози. У Ротовіи посмакових якостей їжі, її подрібнення І Рожнині відбувається початковий етап та перетирання, обволікання слиною І Розщеплення вуглеводів. Формування
І
і розпочинається хімічна обро5ка. Ме І харчової грудки відбувається завдяки
І
ханічна переробка їжі здійснюється за І наявності в слині білкової слизової допомогою зубів і язика. І речовини — муцину. У слині також Хімічна обробка їзкі. Щоденне в лю- І є Речовина лізоцим, яка має антибакІ
дини виділяється близько 1,5л слини, І теріальнУ Дію яку виділяють слинні залози (привуІи- І Слиновиділення регулюється нервоні, підщелепні та під'язикові) і значна І вою системою. Унаслідок подразнення
І
кількість щічних залоз, розташованих І рецепторів язика і слизової оболонки у порожнині рота. Слина — це безбарв- І рота їжею виникають нервові імпульІ
на в' язка рідина, яка має слабколуж- І си, які надходять до центру слинону реакцію і на 98 — 99% складається І виділення, що міститься в довгастому
І
з води. Крім того, слина містить мі- І мозку. Від нього нервові імпульси неральні й органічні речовини, серед І спрямовуються до слинних залоз, які
І
яких є ферменти (амілаза, мальтоза). І виділяють слину.
Л' пробірки Вміст Температу- Реакція Висновки
пробірки ра, С середовища
1 крохмаль + 37 6,5 жовтий
+ слина колір
2 крохмаль + О 6,5 синій колір
+ слина
3 крохмаль + 37 4,0 синій колір
+ слина + НСЇ
4 крохмаль + 37 5,5 синій колір
+ вода
Таким чином, у пробірці 1 спостері- ~ вміст крохмалю залишився незмінним,
І
гаємо повне розщеплення крохмалю ~ бо не було оптимальних умов для дії
ферментами слини. У пробірках 2, 3, 4 ~ ферменту амілази.