• Post Thumb

Порадити ГДЗ у спільнотах:

Виберіть наступне рішення:

Завдання 49 Завдання 50

Розпізнання тексту ГДЗ що на зображені:

2. Ф. Таркентон упевнений, що перемога - це відсутність страху перед поразкою. (Кома відокремлює частини складнопідрядного речення; перед це ставиться тире для приєднання до підмета присудка, вираженого іменником у називному відмінку).
Д. Р. Рокфеллер казав: Я завжди намагався перетворити будь-яку катастрофу на нові можливості». (Пряма мова стоїть після слів автора, тому її беруть в лапки, а після слів автора ставлять двокрапку).
«Робіть те, що ви в душі вважаєте правильнилим - тому що вас у будь-якому випадку критикуватимуть, - радила. Е. Рузвеліап. - Вас прокслянуть, якщо ви це зробите, і проклянуть, якщо ви цього не .зробите». (І і ІІ коми відокр. частини складнопідр. реч.; І тире вжито для підкреслення наслідку; ІІІ кому вжито, бо на місці розриву прямої мови мала бути крапка, перед словами автора ставиться тире, а після них - крапка й тире, причому пряма мова продовжується з великої літери; наступні коми відокр. підрядні речення).
Д. Карнегі вважає, що наше життя є здебільшого відображенням не освіти, яку ми отримали, а наших звичок. (Коми відокремлюють частини складнопідрядного речення).
«Ви досягли в житті успіху, тому що отримали свободу бути тим, ким ви є насправді», - стверджує І. Томан. (Коли пряма мова стоїть перед словами автора, вона береться в лапки і відокремлюється від слів автора комою і тире; коми в прямій мові відокремлюють частини складнопідрядного речення).